П`ятниця, 26.04.2024, 07:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Артемівської райдержадміністрації

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Учнівське самоврядування.
15:52
Учнівське самоврядування.

Учнівське самоврядування.

У Бахмутському районі на базі Званівської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено семінар педагогів-організаторів «Роль учнівського самоврядування в розвитку лідерських якостей та творчих здібностей школярів». Директор школи Максименко О.І. підкреслила нагальну потребу держави в творчих компетентних особистостях, які самостійно генерують нові ідеї, приймають нестандартні рішення. Заступник директора з виховної роботи Корнієнко М.А. презентувала результативність роботи школи у національно-патріотичному вихованні та розвитку дитячого самоврядування.

Педагог-організатор Смолинська В.В., презентуючи свій майстер клас щодо виховання лідерських якостей та організації учнівського самоврядування. «Що посієш – те й пожнеш» - вправа «Зернятка» навчає правильно планувати свою діяльність, отримувати максимальний ефект від запланованих дій.

Для того, щоб говорити про лідера, необхідно розпізнати таку особистість. Саме тому учасники семінару визначали «10 якостей лідера», із вправою «Мої недоліки-чесноти» вчилися критично ставитися до рис власного характеру, вбачаючи серед своїх найкращих рис негативні моменти, а в найгірших проявах характеру відшукувати позитивні вкраплення.

Лідер завжди перебуває в русі. До цього привчає учасників танцювальний флешмоб, що став традицією у Званівській ЗОШ І-ІІІ ст ще із Дня Незалежності і тепер піднімає життєвий тонус на перервах. За лідером йдуть, якщо йому довіряють. Щоб наочно показати дітям цю взаємозалежність зв’язку лідер-однодумці використовуйте вправу «Машини».

Справжню зацікавленість викликала у гостей Майстерня креативних ідей Workshop. Лідери Званівської дитячої організації Веселкова республіка запрошували учасників навчитися самим і залучити в майбутньому своїх учнів до виготовлення сувенірів. Хочеться відзначити, що педагоги із захопленням відвідали усі 5 майстерень: Плетіння соломою, Пазл Українське серце, малюнок пастеллю, Фенечки, Український сувенір. Званівські лідери займають своїх друзів, однокласників такими майстернями  на перервах, гадаємо, що цей рух пошириться і в інших школах. А креативність лідерів допоможе не зупинятися на цих 5 майстернях, а створювати нові.

Презентовані Смолинською В.В. та її вихованцями види діяльності передають процес створення реального учнівського самоврядування та виховання лідерів. Доказом ефективності системи роботи педагога є перемоги учнів в районних та обласних конкурсах.

 

 

 

 

 

Переглядів: 378 | Додав: berestlav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728