Четвер, 02.05.2024, 05:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Артемівської райдержадміністрації

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 6 » Країна професій та захоплень – «Франсильванія»
17:53
Країна професій та захоплень – «Франсильванія»

Країна професій та захоплень – «Франсильванія»

Ви чули про країну «Франсильванію»? Ні? А вона дійсно існує, і учні Світлодарського НВК 31листопада 2017 року там побували!

Вони отримали чудову нагоду побувати в м. Харків та відвідати  ТРЦ «Французький бульвар». Країна професій і захоплень «Франсильванія» - це країна зі своїми законами, правилами і всілякими атрибутами, яка максимально наближена до реального життя. Її громадянами є діти від 2 до 16 років.

У дитячому місті професій кожна дитина може на якийсь час стати дорослою і самостійною, влаштуватися на роботу, заробляти гроші і витрачати їх на свій розсуд. Тут можна освоїти багато професій.

Все по-справжньому!

Як у справжній  країні, нас зустріли  на прикордонному контролі. Щоб перетнути кордон, треба було стати громадянином і оформити паспорт. Ставши громадянами країни, учні отримали паспорти, місцеву валюту у вигляді «луідорів» і під керівництвом наставників-аніматорів почали чудову, захоплюючу подорож професійними локаціями. Це були професії радіо-діджеїв, поліцейських, пожежних, лікарів, археологів, спеціалістів автокарів, будівників (операторів крана), фермерів.

Учні одинадцятих класів відвідали медичний центр «Еввіва», познайомившись з професією лікаря. Кожен учень мав можливість спробувати себе у ролі лікаря, спрямовуючи отримані знання на практиці.

В той самий час десятикласники оволодівали цікавою професією кондитера, працюючи в кондитерської «Полюс». Учні змогли самостійно виготовити шоколадні цукерки, які ж власноруч задекорували та запакували у подарункову обгортку.

Шостий клас відвідав радіостанцію «Наше Радіо»,  спробував бути радіоведучими.

Наші наймолодшенькі вихованці дитячого садку теж  цікаво проводили час у розважальному комплексі  «Чудо острів», де граючись пізнавали світ майбутніх професій, саджали картоплю, доїли коровку, годували курок, поливали грядки, перевозили овочі на маленькому тракторі.

Після перших майстер-класів щасливі, захоплені, задоволені учні разом із наставниками-аніматорами зібрались на площі «Франсильванії», де їм було запропоновано участь у караоке та  танець – копіювання героїв з екрану. Обличчя учнів світились від задоволення. Вони, як справжні патріоти свого НВК, відтворили пісню «Дорогою добра», яка дуже давно стала гімном гімназії.

 І знов до опанування нових професій…

Пішли на радіостанцію, до автосалону BMW де дізналися, що назва компанії  BMW  розшифровується як «Баварські моторні заводи» (Bayerische Motoren Werke). Також дітям випала можливість сісти за кермо справжнього автомобіля BMW, відчувши себе спеціалістами автокара.

Потім діти занурились в глибинну історію і спробували себе в професійній діяльності археологів. Юні археологи змогли відчути себе великими вченими, які виявили безцінну історичну знахідку. Віднайшовши шматок від старовинної карти, намагались дібратись до істини.

І останньою, не менш цікавою, була змога освоїти професію поліцейського, розслідуючи заплутану історію з підпалом будинку. Вони, як справжні слідчі,  шукали свідків та встановлювали картину злочину, погасили полум’я й допомогли поліції знайти злочинців

На всіх локаціях діти заробляли  гроші «Франсильванії» - «луідори», за які можна було придбати подарунки або оплатити платні майстер-класи. Протягом усього дня панували  дитячий сміх. Радість та захоплення не покидав країну професій. Накупивши сувенірів за самостійно зароблені гроші, учні щасливі повернулися додому!

Країна «Франсильванія» назавжди залишиться в серцях вихованців Світлодарського НВК!

Хотілось би ще подякувати всім організаторам цієї приємної, цікавої, захоплюючої і пізнавальної у неіснуючу країну  «Франсильванію». Це був прекрасний день з безліччю фарб і приємних спогадів.

Ми щиро вдячні, Голові Артемівської районної державної   адміністрації,  Бохонову В.М., за ідею та  чудову нагоду відвідати учнями Світлодарського НВК, казкову, не існуючу, але справжню країну професій «Франсильванію». Директору Вуглегірської ТЕС Тарутіну С.Г., та його команді,  за бездоганну організацію та реалізацію цієї значимої у житті дітей  подорожі. Начальнику автотранспортного цеху Шаповалову Д.Д. та його заступнику Бугері М.В., які підготували транспортний засіб для безпечного і комфортного пересування дітей. Хочеться сказати слова подяки водіям Озерову Д.В. та Мякоті В.М., які забезпечили нам безпечний маршрут, проявили свою уважність до дітей  і  добре відношення.

Очі наших учнів світилися  від щастя! Відвідайте «Франсильванію»! Вам сподобається!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 720 | Додав: berestlav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930