Четвер, 02.05.2024, 21:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Артемівської райдержадміністрації

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 6 » Подорож у світ професій
18:43
Подорож у світ професій

Подорож у світ професій

Одним з досить важливих питань у житті людини є вибір професії. Кожна дитина, яка закінчує школу та переходить у доросле життя, про це задумується. Адже кожна професія вимагає від особистості певних якостей, рис характеру.

З метою надання допомоги підростаючому поколінню у виборі майбутньої професії 3 листопада 2017 року  учні Переїзнянської, Верхньокам’янської та Званівської шкіл відвідали  місто Харків, де отримали унікальну можливість мандрувати незвичайною країною  Франсильванією. Це чарівна країна професій, де  дорослі з дітьми міняються місцями: дорослі стають пасивними спостерігачами, діти ж навпаки – можуть випробувати себе в різних професіях, заробити гроші, самостійно вирішити як їх витратити.

Вже на вході до Франсильванії учні зрозуміли, що вони стали активними учасниками дорослого світу, оскільки вхід був можливий тільки після оформлення та отримання особистого паспорту із своїм фото та проходження справжньої митниці. Далі вони  об’єдналися в групи з урахуванням професійних вподобань, які були спрямовані на мастер-класи. Протягом мастер-класів учні знайомилися з різними професійними сферами та в ігровій формі опановували професії, отримували заробітну плату, яка видавалася місцевою валютою – луідорами.

Для освоєння професій діти відвідали тематичні майданчики:

1. Презентація автосалону «BMW».

2. Професія «Кондитер»  (Кондитерська «ПОЛЮС»).

3. Професія «Лікар»  (Медичний центр «ЕВВІВА»).

4. Професії Аптечної мережі «9-1-1».

5.Професія «Радіоведучий» (всеукраїнська радіомережа «Наше Радіо»).

6. Археологічна станція «Франсільванії».

7. Професія «Пожежник-рятувальник» (пожежна охорона. МНС.)

8. Професія «Рядовий поліцейський».

Мандрівка Франсильванією дала можливість дітям визначити свої професійні вподобання, розкрити таланти і приховані здібності

В цей день також змогли відвідати льодову арену «Шато Ледо», мотузковий парк «Корсар» та побували в різних місцях торгівельно-розважального центру «Французький бульвар».

Хотілось би висловити слова вдячності організаторам цієї приємної, захоплюючої і пізнавальної подорожі у неіснуючу країну  «Франсильванію». Велика подяка Голові Артемівської районної державної адміністрації,  Бохонову В.М. та секретарю Званівської сільської ради Білицькому О.О., за ідею та організацію яскравої, насиченої подорожі.

Загалом від  подорожі до міста Харків  у дітей залишилися надзвичайно приємні враження та спогади. Сюди хочеться повертатися знов і знов!

 

 

 

Переглядів: 1101 | Додав: berestlav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930