Четвер, 18.04.2024, 13:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Артемівської райдержадміністрації

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 28 » ВІД МОЛОДОГО ВЧИТЕЛЯ ДО СПРАВЖНЬОГО МАЙСТРА
10:20
ВІД МОЛОДОГО ВЧИТЕЛЯ ДО СПРАВЖНЬОГО МАЙСТРА

Молоді спеціалісти — це сподівання будь-якої школи на її подальший розвиток. Вони здатні принести до педагогічного колективу нові погляди на навчання, нові технології, ентузіазм, творчість. Тому їхній прихід в загальноосвітній заклад є надзвичайно значущим та актуальним.

Колектив педагогів Новолуганської ЗОШ І-ІІІ ступенів Артемівської районної ради Донецької області з великою радістю зустрічає кожного молодого фахівця. Бо це – наша зміна, продовження діла справжніх майстрів-педагогів. В нашому навчальному закладі створено Школу становлення молодого вчителя «Надія» , в якій вивчається, узагальнюється та поширюється перший педагогічний досвід молодих фахівців. «Чому саме «Надія»? – спитаєте ви. Тому що ми, досвідчені педагоги, сподіваємося, що нашу справу навчання та виховання підростаючого покоління буде кому продовжити, що ми передаємо своїх вихованців у надійні руки.  

Сподіваємося, що слова В.О. Сухомлинського "Учитель повинен знати і відчувати, що на його совісті — доля кожної людини, що від його духовної культури та ідейного багатства залежить розум, здоров'я, щастя кожної людини, яку виховує школа" стануть девізом кожного молодого педагога.

 У різнобічній діяльності директора, заступника директора школи робота з молодими спеціалістами посідає особливе й дуже важливе місце. Це зумовлено багатьма факторами, але перш за все тим, що їх відносна кількість залишається невеликою. За останні п’ять роки до школи прибули чотири молодих педагога.

Адміністрація школи визначила одним з пріоритетних напрямів – роботу з молодими спеціалістами та розробила систему управління цією діяльністю, яка має глибокий зміст, творчий характер і дає позитивні результати. Ця робота спрямована на те, щоб починаючі педагоги зрозуміли, що вчитель – це творець, який створює урок як твір педагогічної майстерності, створює його для дітей і разом з ними.

Протягом перших трьох років роботи в нашій школі молоді вчителі постійно відчувають підтримку та допомогу колег в конструюванні уроків, позакласних заходів, багато уваги приділяється виробленню навичок роботи з батьками, вивченню особистості дитини, роботі з розвитку її розумових здібностей, індивідуалізації та диференціації навчання, вивченню й упровадженню інноваційних технологій навчання й виховання тощо. Адміністрація школи активно залучає їх до методичної, громадської роботи, виконанню постійних доручень в шкільних методичних об'єднаннях, участі у семінарах-практикумах, педагогічних радах тощо. За ініціативою профспілкового комітету школи у минулому навчальному році було проведено Тиждень молодого вчителя, в рамках якого молоді педагоги презентували власний досвід, розповідали про свої уподобання. Було організовано фотовиставку «Посмішка вчителя» та проведено спортивні змагання між командою молодих педагогів та їх наставниками. Така робота допомагає нашим молодим фахівцям швидше адаптуватися у педагогічному колективі, спонукає їх до активної участі у ярмарках педагогічних ідей, конференціях на рівні району та області, конкурсах педагогічної майстерності, де вони навіть стають переможцями.

Так, учитель англійської мови Миронова О.А., маючи стаж роботи 3 роки, посіла ІІІ місце в ІІ турі конкурсу «Учитель року – 2014 » в номінації «Іноземна мова», а молодий фахівець Романенко Н.Г. стала учасником ІІ туру конкурсу «Учитель року – 2014 » в номінації «Зарубіжна література». У 2013-2014 навчальному році молодий спеціаліст Сенько О.В. розробила посібник «Уроки під голубим небом», який широко використовується вчителями початкових класів нашої школи . Кравченко О.О., учитель історії та правознавства,   стала переможцем ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015 » в номінації «Правознавство» та отримала сертифікат учасника ІІІ туру конкурсу.

Сьогодні молоді вчителі нашої школи відчувають, що їхні колеги, вони самі та їхні учні – це  єдине ціле, єдина шкільна спільнота. І дуже приємно стає на душі, коли ти впевнений, що наша педагогічна родина збільшилася молоддю, яка залишиться вірною своїй улюбленій справі, не зрадить їй, а буде з роками набувати досвіду та майстерності. «Творчість, майстерність, досконалість – це, насамперед, наполеглива праця» - писав В. О.Сухомлинський, і це розуміють молоді фахівці нашої школи.

 

Переглядів: 437 | Додав: berestlav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930