Субота, 20.04.2024, 13:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Артемівської райдержадміністрації

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

        У відділі освіти проведено технопарк для вчителів  початкової школи.  Свою майстерність презентували вчителі вищої кваліфікаційної категорії : Єрхова Н.М. (Опитненська ЗОШ), Федоренко О.О. (Яковлівська ЗОШ ) і Яковенко І.В. ( ДНЗ-ЗНЗ І ст.. Васюківської с/р).

         Учасники працювали в групах, виконували інтерактивні вправи, проводили ситуаційні ігри.

          Також були обговорені шляхи застосування інтерактивних технологій через різні форми роботи на уроках в початковій школі.

         Завершили даний захід  вправою «Коло побажань», де всі учасники висловили свої враження від заняття та побажали  творчої наснаги кожному педагогу. За матеріалом ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: berestlav | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

    У відділі освіти Артемівської райдержадміністрації  відбулось засідання районної творчої групи практичних психологів за темою: «Дитячо-батьківські відношення. Прийомні сім’ї, формування відносин» .

На засіданні обговорювалось та відпрацьовувалось питання щодо своєчасного виявлення та корекції проблем у контексті дитячо-батьківських відносин в тому числі у прийомних сім’ях.

Учасники зазначили,  що в сучасних суспільно-політичних умовах, великого значення набуває роль психологічної служби, і головне її завдання сьогодні  - розробка пакету методик психологічного впливу, які спроможні допомогти у подоланні проблем не тільки в прийомних сім’ях, а й у вирішенні складних питань дитячо-батьківських відношень взагалі.

У ході засідання, практичні психологи ознайомились із стилями сімейного вихован ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: berestlav | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

   У загальноосвітніх навчальних закладах Артемівського району уже багато років існує добра традиція проводити екологічні акції із впорядкування території шкіл. Тому і в цьому році на початку листопада із великим ентузіазмом школярі висаджували дерева та кущі, прибирали шкільне подвір’я.

 

Переглядів: 377 | Додав: berestlav | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

   У Миронівській ЗОШ №1 урочисто вітали своїх учнів – чемпіонів Європи з сумо (тренер Житюк Олександр Григорович). Донецьку область на п’ятих європейських юнацьких змаганнях з сумо в Естонії (06.11- 08.11. 2015 р.) представляли 4 спортсмени, 3 з яких - учні Миронівської  школи:

Шевченко Євгенія (6кл.) зайняла 3 місце (у категорії до 12 років),

Резнікова Христина (9кл.) – 2 місце (до 16 років) та 3 місце (до 14 років),

Крупник Андрій (7 кл.) – 3 місце (до 12 років).

А   ще юні спортсменки із Донецької області вибороли 3 місце в командних  змаганнях серед дівчат.

Ми дуже пишаємося своїми учнями, щиро вітаємо ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: berestlav | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

    

18.11.2015р. у  відділі освіти Артемівської райдержадміністрації  було проведено «круглий стіл» з теми «Атестація педагога - запорука професійного зростання        педагога» для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи.

   Заступники директорів шкіл презентували свій досвід роботи, обговорили питання щодо атестації  керівників закладів, де детально проробили «Типове положення про атестацію педагогічних працівників України»; розглянули презентаційні матеріали обласного інституту післядипломної освіти; прослухали доповіді та виступи з питань вдосконалення теоретичних знань, професійної компетентності педагога.

   Наприкінці засідання, учасники «круглого столу» підвели підсумки роботи та вироби ... Читати далі »

Переглядів: 366 | Додав: berestlav | Дата: 18.11.2015 | Коментарі (0)

   Під таким гаслом в місті Слов’янську пройшов обласний збір лідерів учнівського самоврядування. На збір приїхали лідери з 29 міст та районів Донецької області. Делегатами зльоту від Артемівського району були учні Сіверської ЗОШ №1 Лінник Олена та Нескоромна Анастасія, переможці районного конкурсу лідерів. Вони презентували діяльність своєї організації  з екологічного виховання - учнівський проект «Подвір’я навчального закладу». Керівник проекту Лінник Олена отримала сертифікат учасника.

         Збір прийняв основні напрямки діяльності, затверджені Всеукраїнським збором лідерів від 30.10.2015р. в Києві:

1. «Лідер- патріот своєї країни» - національно - патріотичне виховання.

2. «Очисти себе-очисти Україну» - екологічне виховання.

... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: berestlav | Дата: 18.11.2015 | Коментарі (0)

           В дошкільних навчальних закладах Артемівського району проведено «Тиждень безпеки дорожнього руху», з  метою  активізації  роботи з  попередження  дитячого   травматизму,  узагальнення  та  розповсюдження   кращих  форм  і  методів  профілактичної  роботи  серед  вихованців дошкільних навчальних закладів.

          Під час проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» були підготовлені і проведені різноманітні заходи: заняття, спостереження, бесіди, вікторини, читання художніх творів, конкурс малюнків, проведення ігор та ігрових вправ. Вихователями груп створені розвивальні середовища з безпеки руху в групах.   Основною тематикою цих заходів було ознайомлення та навчання дітей правилам дорожнього руху.

... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: berestlav | Дата: 13.11.2015 | Коментарі (0)

У відділі освіти відбувся педагогічний діалог для вчителів початкових класів. Педагоги обговорили методичні рекомендації щодо заповнення класних журналів для 1-4 класів. Творчою групою було підготовлено зразки ведення класних журналів з навчальних предметів.

За підсумками  заходу педагогами було вироблено рекомендації для подальшого впровадження в навчально-виховний процес за матеріалами відділу освіти Артемівської райдержадміністрації.  

Переглядів: 402 | Додав: berestlav | Дата: 11.11.2015 | Коментарі (0)

          У дошкільному навчальному закладі «Малятко» Опитненської сільської ради проведено семінар практикум для музичних керівників дошкільних навчальних закладів Артемівського району «Нові форми та методи роботи з музичного виховання в дошкільному закладі.

          Учасники семінару-практикуму в теоретичній частині обговорили та обмінялись досвідом роботи з музичного виховання за методиками відомих педагогів, які впроваджуються навчально-виховний процес. Для перегляду були запропоновані «Мультимедійні презентації в системі занять з музичного виховання». Практична частина семінару-практикуму включала перегляд інтегрованого сюжетного заняття «Подорож до королівства музики», структура якого побудована на використанні елементів інноваційної технології -  музикотерапії, пізнавально-дослідницької дія ... Читати далі »

Переглядів: 865 | Додав: berestlav | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

       В Берестівській  школі 04.11.15 була організована зустріч з психологічною службою гуманітарного штабу «Допоможемо» Музичкою Наталією Василівною. Метою якого було складання загального портрета становища дитини в районах міст, які знаходилися поблизу проведення бойових дій котрим необхідна психокорекційна робота.

       Для 1-4 класів проведено заняття на збільшення стресостійкості. Невелика розповідь психолога про країни, обговорення, що відбувається, коли тобі лячно, як подолати страх і що для цього треба робити.

     Для 5-11 класів було проведено роботу з учнями щодо поведінки з вибухонебезпечними предметами. Учні уважно слухали психолога, розповідали про свої страхи, прислуховувались до порад психолога.

... Читати далі »

Переглядів: 367 | Додав: berestlav | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 34 35 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930